Slik forebygger du reisesyke

Det kan være et stort problem å bli reisesyk, og det kan påvirke alt fra utflukter med gode venner til ferieplaner med familien. Da er det godt å vite at det finnes måter å lindre plagene på.

Visste du at bare tanken på at man kan bli sjøsyk eller reisesyk øker sannsynligheten for at man også blir det? Ved å spise et solid måltid med mange karbohydrater kvelden før reisen og ved å unngå å drikke alkohol, gir man seg selv bra forutsetninger for å bli mindre reisesyk eller sjøsyk. En god natts søvn og å ta det rolig frem til det er på tide å reise, pleier også å fungere bra for å lindre eller minske plagene.

Blir du reisesyk i bil eller buss,  er det lurt å tenke på at du bør sette deg langt frem i bussen, eller i passasjersetet foran eller mellom setene bak i bilen, så du kan se rett frem mot horisonten.

Det finnes knep du kan ty til for å redusere uvelhet til sjøs.  Om bord på båter hjelper det for eksempel å feste blikket på horisonten og holde seg ute på dekk.

Reisesyketabletten Postafen er et reseptfritt legemiddel mot reisesyke og sjøsyke som tas en time før reisen, og som gir lindring i tolv timer.

Den eneste reisen du angrer på, er den du aldri tok