Leker på reisen

Det å reise med et reisesykt barn, er ikke det letteste man gjør. Derfor har vi samlet masse bra tips før og under reisen. Du finner også noen forskjellige leker som hele familien kan more seg med for å fordrive tiden og tenke på noe annet. Reisesyken kan ofte lindres hvis du klarer å avlede og få barnet til å holde på med noe annet, eller bare se ut gjennom vinduet en stund.

Hva for noe gøy kan vi finne på på flyet?

1

Lytt til en bok

Husk å ta med en lydbok og lytt til en bra historie. Fungerer like bra for store som for små som vil fordrive tiden om bord.

2

Ordlek om nyheter

Den første personen begynner med å si: ”Den gode nyheten er”, så finner man på en fortsettelse, for eksempel … “at solen skinner”. Nesten person svarer: ”Den dårlige nyheten er …” og så finner man på en fortsettelse, for eksempel: “… at vi er vampyrer!”

3

Spill bondesjakk

En klassiker som passer bra om bord. Bruk rutepapir eller tegn rutene selv. Tre kryss eller sirkler på rad vinner!

Hvilke leker fungerer bra på bussen?

1

Gjett kjendisen!

En av dere tenker på en kjent person. De andre stiller spørsmål for å gjette hvem det er. Det er bare lov å svare ja eller nei. Den som finner ut svaret, har vunnet og kan velge neste kjendis.

2

Hvor mange vindkraftverk ser du?

Se ut gjennom vinduet og tell vindkraftverk, flaggstenger eller kanskje hester? Den som ser flest på fem minutter, vinner og bestemmer hva dere skal lete etter neste gang.

3

Finn på navn fra A til Å

Si navn som begynner på alle bokstaver i alfabetet! Først A, så er det nestemanns tur, som skal si noe på B, og så videre helt til Å. Hvis du ikke kommer på noe, er du ”ute”, og turen går videre til neste person. Eller så hjelper dere hverandre!

Morsomt tidsfordriv på toget

1

Togreisebingo

Lag 4×4 ruter på hvert sitt ark. Fyll ut rutene med det dere kan se på reisen, for eksempel hest, lastebil eller togstasjon osv. Så er det bare å holde utkikk! Ser dere noen av tingene, krysser dere av i aktuell rute. Bingo når noen har fylt en hel rad eller hele brettet.

2

Gjett låten!

Musikkonkurranse i familien! Lag en spilleliste med sanger som alle kjenner. Spill introen. Den som vet hvilken sang det er, får poeng. Den som kan artisten, får poeng. Flest poeng vinner!

3

Hvilket dyr?

En av dere tenker på et dyr. Alle andre stiller ja/nei-spørsmål for å finne ut hvilket det er. Får det plass i en hånd? Har det striper? Har det prikker? Er det slimete? Den som gjetter riktig dyr, vinner, og kan finne på neste morsomme dyr.

Leker for store og små på bilreisen

1

Det var en gang...

En av dere begynner å fortelle en historie og sier tre setninger. Så er det neste person sin tur. Hold på til fortellingen er ferdig!

2

Finn ei ku!

En i bilen bestemmer hva de andre skal lete etter. For eksempel ei ku. Den som først får øye på ei, roper ”ku”! Da er det denne personen som kan bestemme hva de andre skal lete etter neste gang.

3

Hvem ser flest?

Tell hvite biler, røde biler, blå biler og så videre. Dere velger hver deres farge som skal telles. Den som først ser ti biler i sin farge, vinner!

Hva kan vi leke om bord på båten?

1

Alle mann på dekk!

Ute på dekk kan dere telle øyer, måker, seler og ferjer. Den som finner flest, vinner!

2

Flest land vinner!

Hold utkikk! Skriv opp hvilke flagg og land alle motorbåter og seilbåter kommer fra. Sammenlign resultater etter en halvtime. Flest land har vunnet!

3

Hvem får napp først? Finn frem fiskestengene og test lykken!

Hva kan du gjøre når du står i kø?

1

Tell armer i været

Se nøye på alle som allerede er ute og kjører. Hvor mange ser du som strekker armene i været? Den som ser flest, er best!

En reisesyketablett

Postafen er et reseptfritt legemiddel som selges på apoteket. Klikk her for å komme til nettapoteket.

Kjøp Postafen.

Den eneste reisen du angrer på, er den du aldri tok